Mikä on Ambito Finland?


Ambito Finland on suomalainen käsityöyritys, jonka ideologia tähtää luonnonvaroja säästäviin valintoihin. Yritys tarjoaa valmistuotteiden lisäksi mittatilaus-, korjausompelu- sekä pukeutumispalvelua. 

Olen useamman polven käsityöläinen ja rautainen muodin ammattilainen. Perustin Ambito Finland:n rakkaudesta käsitöihin. Isoisäni oli vaatturi ja suvussa on kasvanut useampikin ompelija. Olen harrastanut käsitöitä koko ikäni ja työuraa muodin saralla on takana yli 20 vuotta. Olen opiskellut ompelija-artesaaniksi ja teatteripuvustuksen ompelija-kisälliksi. Käsityötaitoni ulottuvat korjausompelusta koruihin, juhla- ja hääpukuihin sekä teatteriasuihin. Olen mm. valmistanut juhlapuvun Vuoden Pakolaisnaiselle Suomi 100- linnan juhliin ja muokannut kansanedustajan Linnan juhlapukua sekä tehnyt 1700-luvun Regencè -puvun historiallisia tansseja harrastavalle asiakkaalle. 

Tuotevalikoimiin kuuluu kierrätysmateriaaleista tehdyt korut, trikoopipot ja puuvillaiset kasvomaskit sekä virkatut kestovanulaput ja pellavaiset astiapesusienet. Korut ovat yksilöllisiä ja niissä voi olla vaihtelua esim. nahan koostumuksessa. Metalliosat ovat nikkelitöntä korumetallia. Tekemäni Ambito -korut on suurelta osin tehty kierrätysmateriaaleista, koska haluan säästää luonnovaroja ja kannatan kestävää kehitystä. Teen kierrätysmateriaaleista myös kangaskasseja ja muita asusteita. Ambito -tuotteita myynnissä myös OmniaShopissa, Kirkkokatu 16 A, Espoo. Tuotteita valmistetaan myös tilauksesta.


Ambitiona kiertotalous

Liiketoiminnassa pyrin vastuullisuuteen kaikilla osa-alueilla. Tuotteet valmistetaan laadukkaista kierrätysmateriaaleista ja sekä suunnittelu että valmistus tapahtuu Espoossa, Suomessa. 

Kiertotalousajattelu on elämäntapani: käytän julkista liikennettä, kesällä pyöräilen. Kierrätän kaiken (bio, pahvi, metalli, muovi ym.) välttäen sekajätteen muodostumista. Kosmetiikasta valitsen muovittomat vaihtoehdot, jotta vesistöt pysyisivät puhtaana mikromuoveista.

Päivittäistavaroita ostan mahdollisuuksien mukaan suosien kotimaista/paikallista, kestokassia käyttäen ja käyttötavaraa vain tarpeeseen, senkin pääosin käytettynä. Sammutan turhat valot. Teen hyväntekeväisyyttä laulamalla kirkon kuorossa ja lahjoittamalla minulle tarpeettomat, käyttökelpoiset tavarat eteenpäin. Paheita minulla on juusto ja joskus nautaa ja käyttämääni veden määrää voisin pienentää.


Ambito® on Ambito Finlandin tavaramerkki.