Mikä on Ambito Finland?


Ambito Finland on suomalainen käsityöyritys, jonka ideologia tähtää luonnonvaroja säästäviin valintoihin. Yritys tarjoaa valmistuotteiden lisäksi korjaus-, mittatilausompelu- sekä pukeutumispalvelua. 

Olen useamman polven käsityöläinen ja rautainen muodin ammattilainen. Perustin Ambito Finland:n rakkaudesta käsitöihin. Isoisäni oli vaatturi ja suvussa on kasvanut useampikin ompelija. Olen ommellut yli 30 vuotta ja työuraa muodin saralla on takana yli 20 vuotta. Olen opiskellut ompelija-artesaaniksi ja teatteripuvustuksen ompelija-kisälliksi. Käsityötaitoni ulottuvat korjausompelusta koruihin, juhla- ja hääpukuihin sekä teatteriasuihin. Olen mm. valmistanut juhlapuvun Vuoden Pakolaisnaiselle Suomi 100- linnan juhliin, valmistanut esiintymisasun Urkuyö ja Aaria -festivaalin Luther -oopperaan ja 1700-luvun Régence -puvun historiallisia tansseja harrastavalle asiakkaalle sekä tehnyt yhteistyötä Suomen Kansallisoopperan kanssa.

Tuotevalikoimiin kuuluu kierrätysmateriaaleista tehdyt korut, trikoopipot ja pitsipussukat sekä virkatut kestovanulaput ja pellavaiset astiapesusienet. Korut ovat yksilöllisiä ja niissä voi olla vaihtelua esim. nahan koostumuksessa. Metalliosat ovat nikkelitöntä korumetallia. Teen kierrätysmateriaaleista myös kangaskasseja ja muita asusteita. Ambito -tuotteita myynnissä myös OmniaShopissa, Kirkkokatu 16 A, Espoo. Tuotteita valmistetaan myös tilauksesta.


Ambitiona kiertotalous

Ambito Finland tekee yhteistyötä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa materiaalikuorman vähentämiseksi. Vastuullisesti tuotetut tuotteet valmistetaan laadukkaista kierrätysmateriaaleista Espoossa. 

Kiertotalousajattelu on elämäntapani: käytän julkista liikennettä, kesällä pyöräilen. Kierrätän kaiken (bio, pahvi, metalli, muovi ym.) välttäen sekajätteen muodostumista. Kosmetiikasta valitsen muovittomat vaihtoehdot, jotta vesistöt pysyisivät puhtaana mikromuoveista.

Päivittäistavaroita ostan mahdollisuuksien mukaan suosien kotimaista/paikallista, kestokassia käyttäen ja käyttötavaraa vain tarpeeseen, senkin pääosin käytettynä. Sammutan turhat valot. Teen hyväntekeväisyyttä laulamalla kirkon kuorossa ja lahjoittamalla minulle tarpeettomat, käyttökelpoiset tavarat eteenpäin. Paheita minulla on juusto ja joskus nautaa ja käyttämääni veden määrää voisin pienentää.


Ambito® on Ambito Finlandin tavaramerkki.