Tietoa yrityksestä

Mikä on Ambito Finland?


Ambito Finland on suomalainen käsityöyritys, jonka ideologia tähtää luonnonvaroja säästäviin valintoihin. Yritys tarjoaa korjaus- ja mittatilausompelun lisäksi valmistuotteita. 

Olen useamman polven käsityöläinen ja rautainen muodin ammattilainen. Perustin Ambito Finland:n rakkaudesta käsitöihin. Isoisäni oli vaatturi ja suvussa on kasvanut useampikin ompelija. Olen ommellut yli 30 vuotta ja työuraa muodin saralla on takana yli 20 vuotta. Olen opiskellut ompelija-artesaaniksi ja teatteripuvustuksen ompelija-kisälliksi. Käsityötaitoni ulottuvat korjausompelusta koruihin, juhla- ja hääpukuihin sekä teatteriasuihin. Olen mm. valmistanut juhlapuvun Vuoden Pakolaisnaiselle Suomi 100 -linnan juhliin, valmistanut esiintymisasun Urkuyö ja Aaria -festivaalin Luther -oopperaan ja 1700-luvun Régence -puvun historiallisia tansseja harrastavalle asiakkaalle sekä tehnyt yhteistyötä Suomen Kansallisoopperan kanssa.

Tuotevalikoimiin kuuluu kierrätysmateriaaleista tehdyt keskiaikaiset pellava- ja puuvillapaidat, nahasta valmistetut korut ja muut asusteet. Muita Ambito-tuotteita, kuten kierrätysmateriaaleista valmistettuja koruja ja pitsipussukoita, on myynnissä OmniaShopissa, Kirkkokatu 16 A. Tuotteita valmistetaan myös tilauksesta.


Ambitiona kiertotalous

Ambito Finland tekee yhteistyötä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa materiaalikuorman vähentämiseksi. Vastuullisesti tuotetut tuotteet valmistetaan laadukkaista kierrätysmateriaaleista Espoossa. Kiertotalous on yrityksen avainajatus: luonnonvarojen ja neitseellisten materiaalien mahdollisimman vähäinen käyttö. Tämä koskee niin uusiotuotteissa käytettyjä materiaaleja kuin myös tapaa työskennellä paikallisesti.


Ambito® on Ambito Finlandin tavaramerkki.